Unitate Naţională în cuget şi în simţiri

autor Pr. Liviu Botezatu

A devenit deja o tradiţie,  ca la sărbătoarea Zilei Naţionale, împreună cu elevi de la Liceul cu Program Sportiv - Botoşani să mergem la Cimitirul Eroilor - Botoşani, unde să aducem omagii şi recunoştinţă celor care şi-au dat viaţa pentru neamul românesc. Dar în acelaşi timp să şi mulţumim Bunului Dumnezeu pentru binefacerile aduse nouă tuturor românilor.

Şi anul acesta, pentru cel de-al treilea consecutiv, am organizat acest eveniment în tradiţionala colaborare cu Liceul „Grigore Antipa” de Ştiinţe ale Naturii.


Manifestarea a luat amploare prin dorinţa şi altor elevi  şi cadre didactice de la liceele din oraş, de a fi alături de noi. Colaboratorii noştri au fost elevi şi profesori de la Liceul Economic, Colegiul „Gheorghe Asachi”, Seminarul Teologic şi Liceul „Nicolae Iorga”.


Sărbătoarea din anul acesta, 2011,  a avut o dimensiune lărgită din punct de vedere al activităţilor, ce s-au desfăşurat după următorul program:

Deschiderea manifestării a debutat cu Slujba de Mulţumire pentru tot neamul românesc de pretutindeni, oficiată de către pr. Liviu Botezatu.
Apoi s-a intonat Imnul de Stat de către cei prezenţi.
După care au urmat cuvântări ale elevilor, cadrelor didactice şi recital de poezii patriotice.

Un moment deosebit în cadrul manifestării a fost constituit de grupul folk al elevilor prezenţi, care au încântat auzul, dar au şi trezit sentimentul românesc în cei prezenţi.
Spre final am oficiat Slujba de pomenire a tuturor eroilor neamului românesc, unde toţi cei prezenţi s-au rugat pentru ca pomenirea lor să fie din veac în veac.
Manifestarea s-a încheiat cu „Hora Unirii”, depunerea de coroane, flori şi lumânări lăsate ca ofrandă pe mormintele celor care au apărat cu demnitate acest neam românesc.

Manifestarea a fost mediatizată la nivel local, de către Monitorul de Botoşani.


Retrospectiva anului 2010

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu