Activitate ecologica


de prof. Maria Rotaru


În comuna Unţeni – Botoşani s-a desfăşurat în ziua de 5 aprilie 2012 o amplă acţiune de plantare de puieţi de tei şi de stejar.
Prin grija Preacucernicului Preot Liviu Botezatu de la Parohia Poiana s-au procurat de la Ocolul Silvic Botoşani un număr de aproximativ 300 puieţi ce au fost plantaţi pe domeniul public al comunei (în curţile a trei şcoli: Unţeni, Poiana, Mânăstireni, a Bisericilor,  a Bibliotecii Comunale, a Căminului Cultural).


Această activitate s-a desfăşurat în cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”, la care au fost implicaţi elevi şi cadre didactice din toată comuna. Elevii şi cadrele didactice îşi doresc un mediu cât mai sănătos şi cât mai curat în comună.
Vrem ca satul nostru să-şi schimbe înfăţişarea cât mai repede. Nu e suficient că am plantat nişte copaci, trebuie să-i îngrijim şi să-i ocrotim. Dorim ca pomii să se înalţe cât mai repede şi să ne bucurăm de mireasma florilor de tei” ne spune elevul Claudiu Paladi, elev în clasa a V-a de la Şcoala Unţeni.
Toţi elevii de gimnaziu ai şcolilor Unţeni, Poiana şi Mânăstireni s-au implicat cu drag în această activitate.


Mulţumim pr. Liviu Botezatu, pentru implicarea şi participarea activă, dar şi cadrelor didactice împreună cu elevii de la cele trei şcoli menționate şi nu în ultimul rând primarului comunei Timişag Dumitru.





postat de pr. Liviu Botezatu


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu