Nu uita că esti românPeste două sute de liceeni au sărbătorit Ziua Naţională la Monumentul Eroilor de la Cimitirul Pacea Botoşani. 
În data de 1 Decembrie 2012, elevii de la Liceul cu Program Sportiv şi cei de la „Grigore Antipa”, Liceul Economic, Colegiul „Gheorghe Asachi”, Seminarul Teologic şi Liceul „Nicolae Iorga” au continuat tradiţia acestor manifestări ce a început acum patru ani.
Ca şi anul trecut programul manifestărilor a fost mai dezvoltat şi s-a desfăşurat după următorul program:
Momentul a debutat cu un discurs motivaţional, comemorativ şi istoric prezentat de către Pr. Prof. Botezatu Liviu apoi cu recitarea de poezii patriotice de către elevii de la Liceul cu Program Sportiv – Botoşani coordonaţi de către prof. Corjos Aurelia (prof. de Limba română la Liceul Sportiv).
A urmat un moment liturgic – comemorativ oficiat de către Pr. Prof. Botezatu Liviu (din partea Liceului Sportiv) şi Pr. Prof. Ţifrea Gabriel (din partea Seminarului Botoşani) la care au contribuit şi elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe” – Botoşani.
Elevii seminarişti au intonat apoi cântece patriotice în cinstea sărbătorii naţionale, în timp ce liceenii au depus coroanele de flori aduse ca ofrandă pentru cei care au plătit cu viaţa preţul naţiunii româneşti.
Un moment artistic prezentat de către cei de la „Grigore Antipa” şi „Gheorghe Asachi” a destins atmosfera şi încălzit inimile participanţilor.
Apoi cu toţii au apris lumânări pe care le-au depus pe mormintele eroilor neamului nostru iar la final şi-au strâns mânile în Hora Unirii.
  • Am venit pentru că este ziua României şi pentru că eroii neamului nostru au luptat ca noi să fim liberi. Merită măcar acest lucru, să fim alături de ei” ;
  • Sărbătorim astăzi Ziua Naţională a României în primul rând şi un omagiu adus eroilor ”;
  • Am venit astăzi aici pentru că este 1 Decembrie, ziua tuturor românilor şi mai ales a soldaţilor care au luptat pentru salvarea acestui neam” 
sunt vocile celor care au participat la acest eveniment.publicat de Pr. Botezatu Liviu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu