Săptămâna Legumelor şi a Fructelor Donate la Şcoala Nr. 11 Botoşani



Cu prilejul Campaniei „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”, derulată în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC), elevii Şcolii Gimnaziale Nr.11 Botoşani au desfăşurat o acţiune menită să sensibilizeze atât copiii cât şi întreaga comunitate locală, cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Acţiunea s-a desfăşurat în perioada 16-19 noiembrie , în ea fiind implicaţi Consiliul elevilor, Consiliul profesoral şi voluntarii SNAC.
Cu dăruire şi bunăvoinţa de a face o faptă bună, fiecare clasă a susţinut financiar activitatea care s-a desfăşurat pe parcursul întregii săptămâni.
Cu mic şi mare, alături de dascălii lor, elevii noştri s-au mobilizat  şi au colectat o sumă destul de mare.
Joi, la ora prânzului,pe o vreme  frumoasă, împreună cu patru cadre didactice ,un grup de 11 elevi din Consiliul elevilor s-a deplasat în Piaţa Centrală a oraşului de unde a achiziţonat legumele şi fructele ce urmau să fie donate Varietatea şi cantitatea produselor cumpărate au fost impresionante, ceea ce demonstrează dorinţa tuturor de a veni în sprijinul semenilor lor, de a aduce bucurie în sufletul acestora.
Au cumpărat fasole, morcov, ţelină, ceapă, păstârnac, pătrunjel, orez, paste făinoase, ulei, pastă de tomate, mandarine şi mere în valoare de 730 lei, pe care le-au donat Cantinei săracilor de la Biserica Sf.Ilie din vecinătatea şcolii.
Cu toate că erau presaţi de timp (pentru a ajunge la ore), copiii au fost tot timpul veseli şi au ales legume şi fructe frumoase, neezitând să negocieze cu comercianţii din piaţă, dorind astfel să folosească foarte bine şi ultimul bănuţ adunat de ei.
Prin această activitate, copiii au înţeles că există oameni care au nevoie de ajutor şi au dăruit din suflet, cu zâmbetul pe buze,demonstrând, încă o dată, că oamenii pot fi uniţi şi reacţionează promt şi cu sensibilitate la nevoile semenilor.
Şi în perioada următoare, elevii şcolii noastre au în calendarul lor( în cadrul  proiectului umanitar „BUCURIA DE A DĂRUI”) mai multe activităţi caritabile  ce se vor desfăşura la Spitalul de copii, la Căminul de bătrâni Leorda, la elevii cu probleme financiare de la Şcoala Gimnazială Poiana- Vorona ,dar nu vor uita  nici  de colegii lor din şcoală care nu au posibilităţi materiale suficiente pentru  a se bucura, aşa cum se cuvine, de sărbătoarea Sfântului Nicolae şi a Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos.

                                                            A consemnat,
Responsabil SNAC pe şcoală
Prof. Rozalia Groza



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu