Crestini, sportivi si ecologisti

Joi, 07.06.2012, elevii clasei a XI-B de la Liceul Sportiv Botoşani, au vizitat Agenţia de Protecţie a Mediului Botoşani. Prezenţa acestora s-a dorit a se înscrie în evenimentele ce au fost în jurul datei de 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului.



În prezenţa angajaţilor APM, sportivii coordonaţi de către Pr. prof. Botezatu Liviu, au susţinut ora de religie într-un mod cu totul deosebit. Tema a fost "Ecologie creştină" şi a fost pregătită în mod special pentru această vizită.




Pentru această lecţie elevii au pregătit o scenetă. Prima parte a scenetei a avut ca subiect prezenţa unor tineri la picnic.






Un picnic unde "tineri foarte distraţi" au lăsat foarte multă mizerie, dar şi poluare "morală "datorită limbajului şi manifestărilor pe care le-au avut.




Partea a doua a scenetei s-a desfăşurat într-o "sală de judecată", unde o instanţă a cercetat faptele imorale, indecente şi dezastruoase ale acelor tineri.




"Avocaţii creştini şi ecologişti" au descris faptele acelor tineri, scoţând în evidenţă scopul pe care L-a avut Dumnezeu la crearea lumii precum încredinţarea stăpânirii ei către om.


Activitatea se datorează unei strânse colaborări dintre Compartimentul Proiecte şi Relaţii Publice al agenţiei, coordonat de către Dumitriu Narcisa şi Liceul cu Program Sportiv.

Întreaga scenetă a fost concepută de către elevii clasei a XI-a B, care şi-au împărţit rolurile, precum şi modul de prezentare. La alcătuirea scenariului şi a rolurilor eu le-am sugerat câteva idei privind sceneta iar ei s-au mobilizat şi au creat sceneta printre temele, antrenamentele şi competiţiile avute. Ora de religie a fost apreciată foarte mult de către conducerea ANM, dar şi de către angajaţi, care ne-au invitat să continuăm colaborarea.

de pr. Liviu Botezatu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu