Hristos împartasit copiilor


Marți, 23 aprilie 2013, de ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, în satul Poiana – Unțeni s-a desfășurat una dintre activitățile înscrise în calendarul proiectului ,,HRISTOS ÎMPĂRTĂȘIT COPIILOR”, proiect derulat de Parohia ,,Vovidenia” în parteneriat cu: Liceul Tehnologic Special ,,Sf. Stelian”, Parohia ,,Sf. Ecaterina” Botoșani, Parohia ,,Sf. Cuv. Parascheva” Brăești, Parohia ,,Sf. M. Mc. Gheorghe”(,,Nașterea Maicii Domnului”) Poiana Unțeni, Parohia ,,Sf. Ioan Iacob Românul” Botoșani, Parohia ,,Sf. Împărați Constantin și Elena” Frumușica Botoșani și Școala Gimnazială Storești Botoșani.
Activitatea a început la Biserică şi a continuat la şcoala din sat. 
La Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie au participat alături de copii și elevi, părinți și bunici din satul Poiana, precum și cadrele didactice  d-na educatoare Geta Poenaru și de d-na învățătoare Maria Clim. Alături de ei s-au bucurat de înălțătoarea slujbă oficiată de părintele paroh Liviu Botezatu un număr de 18 elevi de la Liceul Tehnologic Special ,,Sf. Stelian” din Botoșani, membri ai Asociației umanitare ,,Inimi la unison” Botoșani, însoțiți la rândul lor de patru cadre didactice: Aurel și Alina Răileanu, Cătălina Hodan și Maria Ciobanu, coordonatori și membri în proiect.
În timpul Sf. Liturghii copiii și tinerii au primit Sfânta Împărtășanie. Şi împreună, ei s-au rugat și au cântat cântece religioase.
Lecția de cateheză susținută de părintele paroh a fost o succintă și accesibilă prezentare a vieții Sf. Mare Mucenic Gheorghe, care constituie un model de viețuire creștină, de curaj, de credință și de dragoste față de Dumnezeu.
Oaspeții au pregătit și au susținut un frumos program de cântece și poezii religioase care a început la biserică și s-a finalizat la școală, acolo unde am fost invitați de către copii și de către inimoasele dăscălițe și unde am avut ocazia s-o cunoaștem și pe d-na director al școlii coordonatoare din Unțeni, Laura Pușcașu.
Ospitalierele gazde ne-au invitat apoi să gustăm din bucatele alese pregătite cu dragoste pentru toți cei prezenți.
Activitatea, încheiată cu cea de-a doua parte a programului închinat apropiatei sărbători a Invierii Domnului, a constituit un minunat prilej pentru copiii și tinerii din grupul țintă să socializeze, să se cunoască reciproc, să lege prietenii, dar mai ales să se împărtășescă de iubirea lui Hristos, cel care prin Patima și Învierea Sa a a biruit moartea, dăruindu-ne viața veșnică.

Alina Răileanu,
profesor la Liceul Tehnologic Special ,,Sf. Stelian” Botoșani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu