Sa fim alaturi de ei


Campania ABSENT - dar - NU DIN VINA MEA

23/04/2013

Supunem atentiei publice urmatoarea problema, ce sta la baza initierii Campaniei “ABSENT – dar – NU DIN VINA MEA”:


Conform statisticilor, in Judetul Botosani exista un numar de 1.621 copii, carora invatamantul formal nu le-a oferit - in anul scolar 2012 – 2013, statutul de ELEV. De mentionat este faptul ca, un numar de 1.044 copii au deficiente fizice, vizuale, somatice si auditive, adica afectiuni care NU le afecteaza nicidecum intelectul.

In numele tuturor semnatarilor prezentului MEMORIU, Asociatia IHTIS solicita elaborarea urgenta a unui act legislativ adecvat nevoilor reale ale copiilor cu dizabilitati avand IQ normal, ramasi in afara sistemului educational, care sa permita:

1. Scolarizarea la domiciliu pe toata perioada invatamantului primar.
2. Autorizarea ONG-urilor dispuse sa ofere servicii educationale – invatamant primar la domiciliu, cu obligatia de a oferi suport logistic familiei, astfel incat pentru ciclul gimnazial beneficiarul sa fie inscris in unitati de invatamant de masa, speciale sau special integrate.
3. Scutirea ONG-urilor care ofera aceste servicii de la plata taxei de autorizatie pentru invatamant primar la domiciliu, luand in calcul posibilitatile financiare modeste ale asociatiilor non-profit, precum si serviciile cadrelor didactice pe baza de voluntariat.

Va rugam sa semnati Petitia ABSENT - dar - NU DIN VINA MEA, pentru a fi luate urgent masurile necesare pentru o EDUCATIE de CALITATE a celor 1.621 copii cu dizabilitati din Judetul Botosani, ramasi in anul scolar 2012 – 2013 in afara sistemului educational, astfel incat TOTI copiii tarii sa beneficieze de mult enuntatul principiu "sanse egale in educatie".

Va multumim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu