Simpozionul Grigore Vieru la cea de a doua ediţie

  "Daca visul unora fost sau este sa ajungă in Cosmos, eu viata întreaga am visat sa trec Prutul."
Sub acest motto, Liceul cu Program Sportiv, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Botosani, Casa Corpului Didactic si Biblioteca Judeteana "Mihai Eminescu" organizeaza in perioada 14-15 februarie cea de-a doua Editie a Simpozionului International "Grigore Vieru, poet al sufletului romanesc".
       Prin acest Simpozion, organizatorii si-au propus sa stimuleze interesul elevilor si cel al cadrelor didactice din tara, dar si din afara granitelor tarii, pentru cunoasterea si valorificarea operei lui Grigore Vieru.
       Deschiderea lucrarilor Simpozionul, care este impartit in trei sectiuni ( una pentru cadrele didactice si doua pentru elevi) va avea loc vineri incepand cu orele 10:00, la sala CDI a Liceului cu Program Sportiv unde vor avea loc recitaluri, spectacole de muzica si poezie, alocutiuni si conferinte, dar si lansari de carte.
      La Simpozion vor lua parte personalitati marcante de cultura: scriitoarea Lucia Olaru Nenati, poeta Marieta Baciu, poetul si traducatorul Mario Castro Navarette, Traian Apetrei, Ion Ilie s.a. De asemenea, o delegatie de cinci reprezentati din Chisinau, dar si apropiati ai poetului basarabean vor lua parte la acest Simpozion.


Prof. Anca Zoitanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu