Întâlnire transnațională în cadrul unui proiect european Erasmus+ pentru Seminarul Teologic Liceal ”Sf. Ioan Iacob ” Dorohoi


În perioada 24-27 noiembrie, o echipă de la Seminarul Teologic Liceal ” Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, formată din directorul instituției, Pr. Prof. Constantin Muha și Prof. Gianina Butescu, coordonator de proiect, a participat la prima întâlnire transnațională din cadrul proiectului Erasmus +, finanțat de Comisia Europeană prin Agentia Natională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației si Formării Profesionale, Migrants in the world history and woman’s role, în Italia , la Torino.La întâlnire au participat toate cele 7 țări partenere în proiect: Italia (țara coordonatoare), România, Portugalia, Bulgaria, Turcia, Grecia și Spania. Proiectul se concentrează pe istoria lumii și asupra rolului femeii în societate de-a lungul timpului. Într-o epocă a globalizării, societatea are nevoie de tineri pregătiți, dispuși să accepte diferențele de cultură, tradiții și în același timp să fie comunicativi. Mai mult decât atât, cu ajutorul acestui proiect multilingvismul și respectarea valorilor europene sunt încurajate.


Proiectul se axează asupra rolului femeii care ar trebui să aibă posibilitatea și, de asemenea, să fie încurajată să participe la toate aspectele societății. Prin intermediul acestei colaborări, sistemul de educație, standardele drepturilor omului și a forței de muncă, nivelurile de ocupare pot fi dezvoltate și îmbunătățite cu mai mult succes. 
La această întâlnire au fost discutate toate aceste lucruri și au fost stabilite următoarele întâlniri din cadrul proiectului care se va derula în următorii 3 ani. Următoarea întâlnire la care vor participa 3 elevi și 2 profesori va avea loc în aprilie 2017, în Bulgaria.( prof. Gianina Butescu- coordonator de proiect)Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu