Pelerinaj la Poiana Unţeni cu icoana Sfântului Ioan Botezătorul de la Mănăstirea Gorovei Dorohoi

Icoana făcătoare de minuni a Sfântului Ioan Botezătorul de la Mănăstirea Gorovei-Dorohoi, a fost adusă în procesiune Marţi, 14 decembrie, ora 10, la Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din satul Poiana, comuna Unţeni, judeţul Botoşani.
La locul de primire a icoanei făcătoare de minuni a Sfântului Ioan Botezătorul de la Mănăstirea Gorovei-Dorohoi, s-a oficiat o slujbă de mulţumire pentru binefacerile ce au fost aduse parohiei noastre, oficiată de un sobor de şase preoți.

Icoana Sfântului Ioan Botezătorul a fost adusă de către primarul comunei Unţeni, domnul Timişag Dumitru, de la Mănăstirea Gorovei-Dorohoi, fiind întâmpinată de credincioşi care au alcătuit o procesiune de la locul de întâmpinare până la Biserică, intonând troparul Sf. Ioan, Sfinte Dumnezeule…, Mântuieşte Doamne poporul tău.., s.a.
Programul liturgic a început cu Sfinţirea mică a apei, apoi a continuat cu Taina Sfântului Maslu oficiată de următorii preoţi: Pr. Dolhescu Constantin (Unţeni), Pr. Dutcă Adrian (Mânăstireni), Pr. Simionică Ionuţ (Mesteacăn-Corni), Pr. Ulman Mihail (Sfinţii Apostoli 2), Pr. Stărică Marian (Balta Arsă-Corni), Pr. Liviu Botezatu (Poiana-Unţeni).
La sfârşitul programului liturgic, credincioşii s-au închinat icoanei făcătoare de minuni. „Am venit să mă rog pentru sănătate, spor şi linişte sufletească. Sunt foarte bolnavă, dar am încredinţarea că Sfântul Ioan Botezătorul va mijloci pentru mine, nu atât pentru sănătatea trupească, cât pentru iertarea păcatelor şi pentru pace sufletească. Este o mare binecuvântare venirea icoanei făcătoare de minuni la noi. La Mănăstirea Gorovei ajungem mai greu”, spune o creştină. La final au fost împărţite credincioşilor anaforă şi iconiţe.
Pelerinajul s-a desfăşurat cu binecuvântarea părintelui Constantin Macuc, protopop al Protopopiatului Săveni.
Totodată cu această ocazie s-a desfăşurat Cercul Pastoral Misionar al parohiilor Unţeni-Mânăstireni-Poiana. Tema „Biserica-poartă spre Rai”, fiind susţinută de pr. Liviu Botezatu, conducătorul Cercului Pastoral Misionar. Au prezenţi din partea autorităţilor locale domnul primar al comunei Unţeni Timişag Dumitru şi consilierul local Andrişan Laura.
Pr. Liviu Botezatu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu