Spectacol pascal



Muzică psaltică şi teatru
În Duminica Floriilor, 08.04.2012, a avut loc la Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani, începând cu orele 1400 concertul pascal "Urcuş spre Înviere", susţinut de către corul misionar al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei "Sf. Ioan Cucuzel" din Iaşi, dirijat de domnul Gabriel Corolea. În deschiderea spectacolului, trupa de teatru a Liceului cu Program Sportiv - Botoşani a oferit un emoţionant moment artistic interpretând piesa de teatru "Iuda", evidenţiind zbuciumul pe care l-a avut personajul cel mai negativ al creştinătăţii. Sportivii artişti au fost coordonaţi de către Pr. prof. Liviu Botezatu şi prof. Anca Zoiţanu.

În ciuda vremii mohorâte, sala teatrului a fost plină de oameni, care au dorit ca pentru câteva ore să se desprindă de rutina zilnică a unei vieţi grăbite şi artificiale.
 


Evenimentul a fost mediatizat şi de:
Este prima dată când elevi ai Liceului Sportiv sunt implicaţi într-o piesă de teatru pe scena publică botoşăneană. Când am făcut selecţia pentru această scenetă, am fost surprins să constat că mulţi elevi ar fi vrut să participe. Ne-am oprit totuşi la elevi dintr-o singură clasă, a VIII-a C, din motive de ordin practic. Copiii au şi antrenamente pe diferite ramuri sportive la ore diferite. Am întâmpinat dificultăţi în stabilirea orelor pentru repetiţie şi chiar din cauza programului "Şcoala Altfel". Totuşi elevii noştri au dat dovada că pot să se concentreze şi să arate că au şi vocaţie artistică. Mai ales că tematica este una religioasă, care sensibilizează pe mulţi dintre ei. (pr. Liviu Botezatu)

Momentul artistic oferit de către elevii Liceului Sportiv împreună cu înălţătoarele cântări interpretate de studenţii corului misionar au adus pace şi lumină în sufletele spectatorilor.


postat de Pr. Liviu Botezatu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu