Sfânta Anastasia Romana la hramul parohieiDe ziua Naşterii Maicii Domnului anul acesta 2012, parohia noastră s-a bucurat de prezenţa Sfintelor Moaşte ale Marei Muceniţe Anastasia Romana de la Biserica Sfântul Dumitru  - Botoşani.

Sfintele moaşte au sosit Vineri, 07.09.2012, la ora 16,00. Ele au fost întâmpinate de un sobor de cinci preoţi, de credincioşi din parohie şi din satele învecinate.
Programul liturgic a început cu slujba Vecerniei şi a Litiei.
A doua zi, 08.09.2012, programul liturgic a început cu slujba Utreniei, Acatistul şi Sfânta Liturghie.
Mulţimea de credincioşi s-a bucurat de prezenţa Sfintei Muceniţe Anastasia la hramul parohiei. „Mare bucuruie ne-a făcut Muceniţa Anastasia prin sosirea ei la hramul satului. M-a impresionat viaţa şicredinţa puternică, dar şi suferinţele pe care le-a avut. ” ne spune Târnaucă Constantin.

Racla cu sfintele a rămas până Duminică seara la orele 19, oferind prin aceasta posibilitatea tuturor de a se ruga Sfintei Anastasia.

Am obsevat în pelerinajele precedente că multă bucurie se face credincioşilor din parohie prin prezenţa unor sfinte moaşte de aceea am rugat pe parohul Bisericii Sfântul Dumitru, P.C. Pr. Volintiru Dumitru, să accepte un pelerinaj la parohia noastră cu Sfintele Moaşte ale M. Mc. Anastasia.

Prezent la eveniment primarul comunei Timişag Dumitru a apreciat astfel de manifestări al credinţei noastre ortodoxe. Prin prezenţa sfintelor s-a creat o atmosferă deosebită de sărbătoare în parohia noastră ce a contribuit la o mai bună înţelegere că hramul unui sat vine de la hramul bisericii de parohie şi că trebuie sărbătorit mai întâi cu rugăciune şi apoi cu bucuria bucatelor.
Pr. Liviu Botezatu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu