Cadoul Sfântului NicolaeCopiii din satul Poiana - Unţeni Botoşani,  s-au împărtăşit de ziua Sfântului Nicolae.

În cadrul parteneriatului Biserică-Şcoală încheiat între parohia noastră şi şcoala din sat, astăzi 6 decembrie 2012, s-a oficiat Sfânta Liturgie în mod deosebit a copiilor, la care au participat preşcolarii şi elevii claselor I-IV împreună cu doamna Învăţătoare Clim Maria şi doamna educatoare Poenaru Geta.

Nu este pentru prima dată când preşcolarii şi elevii vin în mod organizat la sfintele slujbe la biserica noastră. Programul activităţilor, din cadrul parteneriatului de anul acesta 2012-2013, i-a adus pe şcolari şi la Slujba Sfântului Maslu.” (Pr. Paroh Botezatu Liviu).

Părinţii copiilor şi bunicii au dorit şi ei să fie prezenţi la acest eveniment.

Elevii au cântat alături de strană răspunsurile Sfintei Liturghii.

Prin grija părinţilor, a doamnelor educatoare şi învăţătoare copiii au ţinut post pentru a fi pregătiţi să primească Împărtăşania.

După ce au primit Trupul şi Sângele Domnului Iisus, copii au cântat şi recitat poezii de mulţumire pentru darurile primite.
A devenit o tradiţie aici în sat la noi, ca de ziua Sfântului Nicolae, elevii şi preşcolarii să vină să se împărtăşească. Acest lucru este posibil şi datorită colaborării frumoase cu cadrele didactice, care spre părerea noastră de rău, nu sunt aceleaşi în fiecare an. Totuşi parteneriatele încheiate între Biserică şi Şcoală, an de an, se desfăşoară în bune condiţii şi cu activităţi frumoase.” (Pr. Paroh Botezatu Liviu).postat de Pr. paroh Botezatu Liviu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu