Sfintire de troita


Luni, 21 mai 2012, de sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, a avut loc în satul Poiana – Unţeni slujba de sfinţire a Troiţei ridicată pe marginea drumului care duce către biserica din sat.

Troiţa, sculptată din lemn masiv de stejar, a fost adusă de la Mănăstirea Petru Vodă.  Ea îl prezintă pe Mântuitorul aflat răstignit pe Cruce, cu braţele deschise, căutând să cuprindă întreaga lume în nemărginita Lui iubire de oameni. Înălţimea ei este de aproximativ trei metri, fiind montată pe un soclu de mozaic.

Troiţa a fost construită în totalitate din cheltuiala familiei Andronache Iuliana, familie ce se trage din familia Icuşcă Petru, oameni credincioşi ce au sprijinit de-a lungul timpului biserica satului.

Slujba a fost oficiată de parohul satului pr. Botezatu Liviu, alături de numeroşi credincioşi ai satului. La eveniment au participat primarul comunei Timişag Dumitru şi viceprimarul Paladi Constantin, care au alcătuit un cor pentru răspunsurile ecteniilor de slujba de sfinţire.
A fost un moment deosebit de important pentru parohia noastră, mai ales că sfinţirea a fost în ziua sărbătoririi marelui împărat Constantin, cel care a dat libertate de exprimare a credinţei creştine, după ce i-a fost descoperit semnul Sfintei Cruci, de către Mântuitorul.

Fie ca toţi cei care se vor închina la acest semn cinstit al Crucii să primească mântuirea deodată cu binecuvântarea Celui ce prin Răstignire a adus posibilitatea mântuirii noastre.


publicat de pr. Liviu Botezatu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu