Dar de flori și de suflet la statuia lui Eminescu



            Născut la 15 ianuarie 1850, la Botoșani, Mihai, al șaptelea copil al lui Gheorghe și al Ralucăi Eminovici, a fost botezat în biserica „Uspenia” care se afla în vecinătatea caselor de iarnă ale familiei.

            Pentru a serba împlinirea a 166 de ani de la nașterea poetului nostru național, elevii clasei a IV-a A de la Școala Gimnazială „Elena Rareș” din Botoșani, conduși de doamna profesoară de religie Timofti Maria-Valentina au venit cu drag și au depus flori și gânduri pioase la statuia marelui poet aflată în curtea bisericii „Uspenia”. Copiii au recitat poezii din lirica eminesciană și au admirat, apoi vitrina cu obiectele care „vorbesc” de trecerea lui Eminescu prin acest loc. Ei și-au adus aminte că atunci când au fost în excursie la Ipotești au văzut în bisericuța familiei Eminovici cristelnița în care a fost botezat cel care a ridicat scrisul românesc pe cele mai înalte culmi ale prestigiului prin poeziile sale și care a realizat o bogată activitate și în slujba aproapelui ca bibliotecar, revizor școlar și ziarist.
            Ne considerăm privilegiați de vecinătatea bisericii „Uspenia”, de faptul  că locul nostru natal e și locul natal al lui Eminesacu, de faptul că trăim, creștem și ne dezvoltăm pe meleagurile pe care, odinioară, și Eminescu a trăit. Astfel, suntem bucuroși și ne simțim mai aproape de el, murmurându-i cu respect versurile.


                                                                                                            Prof. Timofti Maria-Valentina

                                                                                                Școala Gimnazială “Elena Rareș”- Botoșani



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu