Nașterea lui Hristos să ne fie de folos!

                 


            Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos este un prilej de mare trăire duhovnicească. Nașterea Sa într-o peșteră săracă și viețuirea Sa împreună cu oamenii reprezintă o bucurie pentru toată făptura. De aceea, noi, copii și adulți deopotrivă, cu evlavie preamărim iubirea atotputernică și smerită a lui Hristos, pentru că este dătătoare de mântuire, de viață și slavă veșnică.
            Ca un răspuns al acestor daruri veșnice pe care Dumnezeu Tatăl ni le-a oferit prin venirea pe pământ a Fiului Său, elevii Școlii Gimnaziale „Elena Rareș” din Botoșani, conduși de doamnele profesoare de religie Timofti Maria-Valentina și Burlacu Maria au oferit daruri de suflet, dar și daruri materiale semenilor lor, arătând o atenție deosebită celor nevoiași, aflați în dificultăți.
            Astfel, în luna decembrie 2015, ei au dăruit dulciuri, jucării, haine etc. copiilor mai săraci din Parohia „Izvorul Tămăduirii” din Botoșani și mamelor cu copii aflate în impas de la Centrul maternal „Micul Prinț” din Botoșani.
            Apoi, urmând modelul îngerilor, care odinioară au intonat primul colind, vestind lumii întregi că S-a născut Mântuitorul lumii, dar și pentru a păstra tradițiile credinței ortodoxe și valorile ei permanente, spiritualitatea și cultura autentică, pentru a nu uita niciodată că suntem un popor creștin încă de la începutul formării noastre (ca popor), elevii școlii noastre au prezentat și concerte de colinde la bisericile „Uspenia” și „Duminica Mare”, dar și la Casa Corpului Didactic și Maternitatea din municipiul Botoșani. Copiii, vestitorii de azi ai Nașterii Domnului, au interpretat cu bucurie și cu dragoste colinde dogmatice care trezesc în sufletele celor ce vor să asculte, sentimente alese de înălțare duhovnicească. Ei au intonat: „O, ce veste minunată!”, „Trei crai de la Răsărit”, „La Betleem, colo-n jos”, „Sus la poarta Raiului”, „Astăzi S-a născut Hristos”, „Nouă azi ne-a răsărit etc.
            Mulțumim tuturor: copii, părinți, profesori, cadre medicale, preoți care au înțeles rolul lucrării sfinte și mântuitoare a faptelor bune și s-au implicat în desfășurarea acestor activități, deoarece Hristos are nevoie de mâinile noastre, de dărnicia noastră, de iubirea noastră. În aceste zile suntem slujitori ai Mântuitorului nostru Iisus Hristos asemenea îngerilor. La iubirea sfântă a lui Dumnezeu pentru oameni răspundem și noi tot cu iubire sfântă.
            Să ne minunăm și să ne bucurăm împreună de Nașterea Domnului- și cei mari, și cei mici! Vă dorim ca Soarele dreptății, Răsăritul Cel de Sus să vă aducă pace, bucurie și speranță în inimi și în case, în țară și în întreaga lume.

                                                                                                        Prof. Timofti Maria-Valentina

                                                                                                Școala Gimnazială „Elena Rareș”- BotoșaniNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu