Seminarul Teologic Liceal ” Sf. Ioan Iacob” Dorohoi a deschis șirul mobilităților Erasmus+ cu o reuniune transnațională în Polonia







          În perioada 12.10.2016 – 15.10.2016, a avut loc prima reuniune transnaţională de proiect în Trzebnica, Polonia, şcoala gazdă fiind Powiatowy Zespol Szkol nr 1 w Trzebnicy, școala coordonatoare a proiectului Erasmus+, ”Little towns, big history, great opportunities”. La această intâlnire transnațională au participat toate țările partenere din proiect:România, Cipru, Italia și Spania.
La mobilitate școala din România a fost reprezentată de un număr de două cadre didactice Prof. Gianina Butescu, și Pr. Prof. Chichioacă Petru- Georgel.
           Întâlnirea a debutat cu lansarea oficială a proiectului unde școlile partenere și-au prezentat sistemul educațional precum și instituțiile de unde provin. În ședințele de lucru partenerii de proiect au convenit asupra modului de găzduire al elevilor, a datelor următoarelor mobilități și  întâlnirilor online în funcție de necesitățile fiecăror școli. S-a continuat cu stabilirea sarcinilor de lucru pe tot parcursul proiectului și s-a discutat despre regulile ce se impun pe durata mobilităților. De asemenea , a avut loc și o vizită oficială la primăria orașului Trzebnica unde delegația noastră a prezentat  domnului primar salutul oficial al P.C. Părinte Director, Prof. Constantin Muha și s-a implicat activ în discuții pe politici educaționale cu membrii administrației locale.
Următoarea întâlnire din cadrul acestui proiect finanțat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP va avea în ianuarie 2017, în Italia, unde vor participa 3 profesori și 4 elevi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu