Cerc pastoral misionar la Unteni

Taina Sfântului Maslu
Postat de Pr. Botezatu Liviu

Astăzi, 16.03.2012, la parohia Adormirea Maicii Domnului din comuna Unţeni, s-a desfăşurat întrunirea Cercul Pastoral Misionar Unţeni. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa, Pc. Pr. vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor, Pr. ic. stavr. Ionel Roată, ca delegat al Înaltpreasfinţitului Mitropolit Teofan şi de Pc. Pr. Macuc Constantin, protopop de Săveni. În prezenţa a numeroşi credincioşi din parohie, dar şi din împrejurimi, s-a oficiat Sfinţirea apei şi Taina Sfântului Maslu.

La finalul slujbei Pr. Botezatu Liviu, de la parohia Naşterea Maicii Domnului, satul Poiana a prezentat tema „Spovedania, al doilea botez”. În cadrul temei a fost explicată pocăinţa, dar şi etapele de pregătire pentru spovedanie. Pregătirea trebuie să înceapă cu o cercetare amănunţită a greşelilor săvârşite de la ultima mărturisire, recunoaşterea şi identificarea lor,  starea de regret pentru tot ceea ce am greşit în faţa lui Dumnezeu ori a semenilor şi  hotărârea sinceră de mărturisire a păcatelor. Un aspect important este şi împlinirea canonului dat de duhovnic, care poate fi asemănat cu reţeta pe care medicul o prescrie bolnavului după consultaţie. Împlinirea acestui canon aduce iertarea păcatelor, vindecarea sufletească.

Pc. Pr. vicar administrativ Ionel Roată a transmis mesajul de binecuvântare al Înalpreasfinţitului Părinte Mitropolit, bucuria şi mulţumirea de a fi prezent la rugăciunea comunităţii noastre.
La eveniment au fost prezenţi oficialităţi locale ale comunei: primarul Timişag Dumitru şi viceprimarul Paladi Constantin, precum şi consilieri locali.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu